Direct naar de inhoud.

Decemberactie Rode Kruis in Veendam

  • door:
  • op:
Archieffoto: Rode Kruis helpt 

VEENDAM – Voor 49 gezinnen en 66 kinderen in Veendam wordt het tussen Sint en Kerst een feestelijke happening. Dan verzorgt het Rode Kruis, in samenwerking met de Stichting Eerste Hulp locatie Veendam, verrassingspakketten voor een doelgroep die tussen wal en schip dreigt terecht te komen. Dit zijn gezinnen met kinderen waar het inkomen o.a. nét iets te hoog is om in aanmerking te komen voor de voedselbank, maar waar de nood eigenlijk heel hoog is.

Speciale kidsdozen
Anya Bult van het Rode Kruis licht toe: ‘In Veendam is er op verschillende plaatsen sprake van stille armoede. Het Rode Kruis weet dat, weet ook dat het tot de verantwoordelijkheid behoort van het Rode Kruis om daar ook in eigen regio waar mogelijk iets aan te doen. Dat doen we vanuit onze programma’s voedsel, medische zorg en onderdak. Iedereen heeft bijvoorbeeld recht op ontbijt en een warme maaltijd. Wij zijn dan ook blij dat we met Jannie Orsel, voorzitter van de Stichting Eerste Hulp locatie Veendam mogen samenwerken. Zij heeft een selectie gemaakt van 49 gezinnen en 66 kinderen. Die krijgen allemaal op 11 december tussen 14.00 en 16.00 uur, buiten, voor de Snuffelshop van de Stichting Eerste Hulp, een verrassingspakket met lekkers uitgereikt, op basis van gezinsgrootte. De Studentendesk van het Rode Kruis heeft aangeboden speciale kidsdozen samen te stellen, waardoor het geheel een extra feestelijk tintje krijgt.

Ook biedt het Rode Kruis voor 6 vrijwilligers van de Stichting een EHBO cursus (reanimeren met AED gebruik) aan. De cheque hiervoor wordt om 14 uur aangeboden aan de voorzitster. Met de actie hoopt het Rode Kruis wat lichtpuntjes te brengen in de donkere en voor sommigen, sombere dagen voor Kerst.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal