Direct naar de inhoud.

Voedselbank raakt opslag kwijt: ’60 gezinnen gedupeerd’

  • door:
  • op:
Foto: Voedselbank Borger-Odoorn

De nood is hoog bij de Voedselbank in Borger-Odoorn. Vanaf 30 oktober moet het de ruimte aan de Kerklaan in Nieuw-Buinen verlaten zo lieten ze vorige week via Facebook weten. De voedselbank is dan ook dringend op zoek naar een nieuwe ruimte.

De Voedselbank kreeg vier jaar geleden het pand gratis ter beschikking gesteld door Stakka-Zorg. In de ruimte staan onder meer drie vriezers en een aantal stellages om alle producten kwijt te kunnen. De eigenaar van het pand uit Zwolle wil het nu gaan verkopen. “Ik heb geprobeerd te achterhalen wie de eigenaar is, maar ik heb geen naam. Nu gaan we proberen het via de makelaar te achterhalen. Hopelijk is er dan nog iets mogelijk,” zo vertelt Bert Hospes aan de keukentafel in Nieuw Buinen.

Geen boerenschuur

Waarschijnlijker is het dat de Voedselbank echt op zoek moet naar een nieuw onderkomen. Ze hopen dan ook dat mensen tips hebben. “Het moet wel aan veel voldoen. Het kan niet even een boerenschuur zijn,” zo zegt bestuurslid van Voedselbank Zuidoost Drenthe, Gretha de Boer. “Wij moeten ons aan de regels houden van de voedsel en warenautoriteit. Daarnaast hebben we zelf nog een aantal voorwaarden.”

Die voorwaarden zijn onder andere dat het pand iets meer dan 15 vierkante meter moet zijn. Ook blijft het team met tien vrijwilligers het liefst in Nieuw Buinen. “Maar de grootte van de ruimte is het belangrijks. Dan kunnen wij onze vriezers en stellages kwijt. Ook moeten we er ieder moment van de dag bij kunnen. Het komt soms voor dat iemand om 18 uur belt dat hij nog vlees over heeft en dat het anders over een half uur in de container gaat. Dan moeten wij wel in ons pand kunnen komen.” Hospes vult aan: “Het mooiste zou zijn als onze aanhanger er ook bij kan staan, maar dat is geen must.”

Gemeente laat niets horen

De Voedselbank zocht ook al contact met de gemeente, maar hoorde tot op heden nog niks. De Boer vindt dat jammer. “Er raken toch zo’n 60 gezinnen gedupeerd. En uiteindelijk doen we het voor die gezinnen, dat hun leven weer een stukje makkelijker is.”

Heb je een tip voor de Voedselbank of zelf een ruimte beschikbaar? Mail dan naar administratie@voedselbankzuidoostdrenthe.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal