Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Cursus ‘Digisterker’ in Bibliotheek Stadskanaal

Bibliotheek Stadskanaal – (Foto: J. Westerhof –  RTV1)

STADSKANAAL – Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet. Denk aan het aanvragen van een uitkering of het verlengen van je rijbewijs. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Daarom start Bibliotheek Stadskanaal in november weer met de cursus ‘Digisterker’.

Met de cursus Digisterker leer je zelfstandig gebruik te maken van de elektronische service van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus bestaat uit vier lessen van 2 uur. Vrijdag 2 november gaat de nieuwe cursus van start in Bibliotheek Stadskanaal.

Oefenen met aanvragen en regelen
In de cursus ga je zelf aan de slag met oefeningen. Je leert bijvoorbeeld hoe je inlogt met je DigiD, hoe je een uitkering aanvraagt, hoe je je rijbewijs verlengt en hoe de ‘MijnOverheid-omgeving’ werkt. Bij de cursus hoort een werkboek. Het werkboek is afgestemd op de situatie per gemeente.

Praktische informatie cursus Digisterker

Data                      Vrijdag 2, 9, 16 en 23 november
Tijd                        10.00 – 12.00 uur
Locatie                 Bibliotheek Stadskanaal, Continentenlaan 2
Aanmelden        www.biblionetgroningen.nl/digisterker.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.