Direct naar de inhoud.

Binnen anderhalf uur aanhanger vol zwerfafval

  • door:
  • op:

.
STADSKANAAL – Zaterdag 20 oktober gaf een aantal vrijwilligers gehoor aan de plogging en ploking oproep van GroenLinks Stadskanaal. Samen werden twee routes gelopen. Tijdens het lopen werd zwerfafval opgeruimd. Een groep deed dit hardlopend, de andere groep wandelend.

In verband met de grote hoeveelheid afval kon de route niet binnen anderhalf uur uitgelopen worden. Een aanhanger vol is opgehaald. In de wijken lagen veel blikjes, plastic flessen, sigarettenpeuken, plastic, confetti en verpakkingen van eten. Bijzondere dingen waren: batterijen, flesje parfum, schilderij, condooms, een kapotte bezem en een barbiepop.

‘Door een route te lopen en het afval op te pakken heb je pas echt door hoeveel zwerfafval er ligt,’zegt Nadja Siersema (GroenLinks). ‘Ik fiets er dagelijks bij langs en je ziet het liggen, maar ik was echt verrast dat we na 4 straten uitlopen al vier vuilniszakken vol hadden. Dan komt het besef pas echt dat veel mensen hun troep gewoon op straat gooien. Bizar…’

GroenLinks hoopt met deze actie dat er meer bewustwording komt over het zwerfafval. Gooi je afval niet ‘even’ op straat, maar ruim het op. Samen maken we Stadskanaal dan schoner.

(Ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal