Direct naar de inhoud.

Aanleg dierenweide Maarsveld start binnenkort

  • door:
  • op:

.
STADSKANAAL – Binnenkort wordt er een begin gemaakt met het opnieuw aanleggen van de dierenweide in de wijk Maarsveld.

Openstelling voor bezoekers
Het project wordt door Wijkbelang Maarsveld in samenwerking met de gemeente gerealiseerd. De weide zal iets kleiner van formaat worden dan de huidige, maar daarentegen wordt het dierenparkje op woensdag, zaterdag en zondagmiddag opengesteld voor bezoekers.

Vrijwilligers
Het onderhoud en de verzorging wordt door vrijwilligers en cliënten van Cosis (voorheen Novo) gedaan. Deze vrijwilligers nemen al de verzorging van de dierenweide in de parkwijk voor hun rekening.

Speeltuin
Mans Hebels is één van de 3 enthousiaste vrijwilligers die dit project, samen met Harrie Schutte en Eveline Dobber, wil realiseren. Hebels: “Wij hadden ook graag een speeltuin erbij aangelegd. Dit is nu nog niet haalbaar, maar we streven ernaar om dit toch in de nabije toekomst te realiseren. Wij hebben door subsidies en sponsorgeld al een leuk bedrag bij elkaar om de dierenweide aan te pakken. Om de kosten te drukken gaan we proberen zoveel mogelijk alles zelf aan te leggen en te bouwen.”

Vrijwilligers en sponsoren gezocht
“Natuurlijk zoeken wij nog vrijwilligers en sponsoren die ons kunnen helpen om dit project een succes te laten worden. Door bijvoorbeeld een dier voor een jaar te adopteren of bouwmateriaal beschikbaar te stellen of te doneren. Wij hopen, als alles meezit, volgend voorjaar klaar te zijn en de eerste bezoekers te kunnen verwelkomen, ” aldus Hebels.

Voor meer info kunt u bellen met 0628150417.

(Ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal