Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jaap Velema wordt burgemeester van Westerwolde

Jaap Velema  – Foto: B.J. Brinkman – RTV1

SELLINGEN/VEENDAM – Jaap Velema (55) nu nog D66 wethouder van de gemeente Veendam wordt de nieuwe burgemeester van de nog kersverse gemeente Westerwolde. De keuze werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een speciaal ingelaste raadsvergadering. Velema werd unaniem door de gemeenteraad gekozen. Hij volgt Leendert Klaassen (CDA) op. Die is sinds 1 januari waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente.

Aangenaam mens

Jaap Velema is sinds 2014 wethouder van Veendam maar komt oorspronkelijk uit Ter Apel. Velema wordt door velen gezien als een zeer goede bestuurder en een prettig en aangenaam mens, een echte bruggenbouwer. Hij zal zeker gemist worden in Veendam.

Verhuizen

De aanstaande burgemeester reageerde dinsdagavond opgetogen en belde na de voordracht gelijk zijn oudste zus die nog steeds in het ouderlijke huis in Ter Apel woonachtig is. Velema zelf woont nu nog in Kropswolde. Dat was voor Veendam goed te doen, maar nu gaat hij tocht echt verhuizen en zoekt een woning in Westerwolde.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.