Direct naar de inhoud.

Uitreiking certificaten vrijwilligers Taalhuis

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Donderdagmiddag 6 december zijn vijf taal-vrijwilligers gecertificeerd. Zij hebben, net als hun zestien voorgangers, met succes de basistraining voor taalvrijwilliger afgerond om laaggeletterde mensen te helpen beter te leren lezen, schrijven, rekenen en/of te leren werken met de computer. Wethouder Jaap Velema reikte de certificaten uit in het Taalhuis in de bibliotheek van Veendam.

Jaap Velema

Het was tevens de allerlaatste officiële plichtpleging voor de afscheid nemende wethouder Jaap Velema (D66) die binnenkort burgemeester van de gemeente Westerwolde wordt.

Lezen en schrijven

In de gemeente Veendam heeft 16% van de inwoners moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Dit zijn 2750 inwoners. De gemeente Veendam, beroepsonderwijs Noorderpoort, welzijnsorganisatie Compaen, Stichting Lezen & Schrijven en Biblionet Groningen werken samen om deze mensen te helpen. In een Taalhuis worden mensen geholpen op hun eigen niveau en tempo. Het Taalhuis wordt gerund door een professionele coördinator in samenwerking met speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal