Direct naar de inhoud.

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer

  • door:
  • op:
Nordex N100 gamma im Windpark Wiemersdorf. F: Jan Oelker / Nordex

NIEUW-BUINEN – Binnenkort wordt er begonnen met de bouw van de windmolens in het Drentse deel van de Veenkoloniën. Hier alvast wat informatie. De eerste windturbine zal gebouwd worden in januari.

Alle informatie die je moet weten

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is een initiatief van Duurzame Energieproductie Exloërmond B.V., duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie, Windpark Oostermoer Exploitatie B.V. en coöperatie De Windvogel.

Het windpark

Het windpark zal bestaan uit 45 windmolens in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze. Windpark De Drentse Monden en Oostermoer heeft de Nordex N131 windturbine geselecteerd als de meest geschikte turbine. Nordex is daarmee de voorkeursleverancier geworden voor het windpark waarvan de oplevering is beoogd uiterlijk eind 2020.

Energie

Het type N131 van Nordex heeft een as-hoogte van 145 meter. De rotordiameter is 131 meter waarmee een wiek 65,5 meter lang is. Daardoor is de tiphoogte 210,5 meter. Het vermogen van deze Nordex N131 is 3,9 megawatt (MW).  De verwachting is dat één windturbine van dit type circa 15 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar opwekt. Dat is evenveel als gemiddeld 5000 huishoudens per jaar gebruiken.

De 45 windmolens van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer wekken dus samen per jaar naar verwachting 675 miljoen kWh op. Dat is evenveel als gemiddeld 225.000 huishoudens per jaar gebruiken. Ter vergelijking: de provincie Drenthe telt circa 216.000 huishoudens.

Lees/download hier de informatiepagina zoals die ook in de huis aan huis krantjes stond:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal