Direct naar de inhoud.

Geslaagde sportuitwisseling Veendam-Norden

  • door:
  • op:

VEENDAM – De gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport uit Veendam organiseerde afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag voor de achttiende keer, in haar vijftigjarig bestaan,  de inmiddels traditionele schoolsportuitwisseling met leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs uit de Duitse stad Norden.

Hartelijk ontvangen

De groep van ongeveer zeventig Duitse gasten werd op woensdagmorgen in het Indoorcentrum hartelijk ontvangen door wethouder dhr. H.J. Schmaal, mw. A. Schreuder (gemeentelijke afdeling Sport), mw. I. Jager (directeur Winkler Prins), dhr. R. Kartoidjojo van Rotary Veendam en de commissieleden. In de toespraken werd niet alleen het internationale karakter en de sportiviteit van de uitwisseling benadrukt, maar ook dat de gastvrijheid van de gastgezinnen en het ontstaan van vriendschappen minstens zo belangrijk zijn. Met deze woorden was de vertegenwoordiging van de Stadt Norden;  burgemeester dhr. H. Schmelzle , mw. A. Zitting (Verwaltungsfachangestellte) en dhr. T. Wimberg (Schulleiter KGS Haage-Norden) het roerend eens.

Programma

Ongeveer zeshonderd leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs uit de gemeente Veendam deden aan de verschillende toernooien mee. Op het programma stond: zaalvoetbal, uni-hockey, basketbal, tennis, dansen, bootcamp en klimmen. De meeste toernooien, overigens in een sportieve en gemoedelijke sfeer, vonden voornamelijk in het Indoorcentrum plaats. Voor het dansen, bootcamp en tennis werd er uitgeweken naar andere locaties. Naast het sportieve gebeuren waren er verschillende nevenactiviteiten, zoals voor de jongsten een bezoek aan het Kunstkot en voor alle deelnemers een zwemdisco in Tropiqua. Volgend jaar vindt de negentiende editie van deze schoolsportuitwisseling in Norden plaats, een unicum in Duitsland en Nederland.

(ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal