Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rugpatiënt pijnvrij tijdens oogoperatie

Mw. Haikens-Wijnsma uit Veendam: ‘Het oogheelkundig team verdient een groot compliment’.

VEENDAM – Mien Haikens-Wijnsema (77) uit Veendam kampt al dertig jaar met ernstige rugpijn. Lopen gaat moeizaam en liggen is uitgesloten. Toen zij in oktober een staaroperatie in het Refaja moest ondergaan, bedacht de oogarts een praktische oplossing. Dankzij een kussen onder haar rug doorstond ze de ingreep zonder enige pijn. ‘Ik ging lachend de deur uit, daar ben ik heel dankbaar voor.’

Haar rugpijn wordt veroorzaakt door versleten tussenwervelschijven. Daardoor verplaatst de Veendamse zich in een rolstoel en slapen doet ze zittend. Omdat ze haar rugklachten aanvankelijk niet met de oogarts had gedeeld, ging haar eerste staaroperatie gepaard met veel pijn.

Om herhaling te voorkomen, nodigde oogarts Margot Dellaert haar uit om te komen ‘proefliggen’. Samen kwamen ze tot een simpele doch effectieve oplossing: een speciaal rugkussen bleek de perfecte pijnstiller. ‘Dat de oogarts zoveel moeite heeft gedaan om mijn rug te ontlasten, vind ik echt top. Zij verdient een groot compliment.’

Gastvrij
Dat laatste geldt ook voor het team van assistentes en secretaresses. ‘Als je bij het Refaja van Treant arriveert, staat er al iemand klaar om je de weg te wijzen.’ Voor en na een onderzoek of behandeling ervaren Mien en Henk Haikens eveneens een hoge mate van gastvrijheid. ‘Een praatje of een kop koffie is standaard. Je bent er geen nummer, integendeel. Persoonlijke aandacht staat voorop.’

Wijze les
Haar staaroperaties leerden mevrouw Haikens een wijze les. ‘Ik had de oogarts voor mijn eerste operatie al moeten informeren over mijn zwakke rug. Dat had mij veel pijn bespaard’, weet de Veendamse inmiddels. ‘Een mens is blijkbaar nooit te oud om te leren …’

De behandeling door oogarts Dellaert heeft tot een uitstekend resultaat geleid. ‘Ik kan weer goed lezen en televisie kijken. Ik kan alle kleuren weer zien.’ Ook haar echtgenoot merkte meteen dat haar gezichtsvermogen was hersteld. ‘Het eerste wat ik zei was: Henk, wat ben jij oud geworden, haha!’

Grote pluim
Terugkijkend op haar operaties kan mevrouw Haikens alleen maar tevreden zijn. ‘De combinatie van uitstekende medische zorg en persoonlijke aandacht maken mij heel dankbaar. De oogarts en het ondersteunende team verdienen een dikke pluim.’

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.