Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendammer Bas (12) haalt tienduizenden euro’s op

F: Peter Panneman

VEENDAM – Bas Schipper (12) uit Veendam heeft tienduizenden euro’s bij elkaar gehaald voor het Diabetesfonds door middel van een ‘pianotour’. De teller stond maandagmiddag al op €61.600 euro.  Het geld is bedoeld voor onderzoek naar suikerziekte waar onder ander zijn zusje Laura aan lijdt.

Pianotour

De 12-jarige Veendammer haalde dit geld op door op alle stationspiano’s van Nederland te spelen. Hij begon om zes uur ’s ochtends op het station van Maastricht. Daarna ging hij naar onder andere Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Leeuwarden. Hij sloot zijn officiële tour af op het Hoofdstation van Groningen.

Op ieder station was het een drukte van jewelste. Hij werd overal opgewacht door vrienden, kennissen, journalisten en fotografen die allemaal genoten van zijn pianospel.

Nieuw record

Samen met zijn vader Rogier speelde Bas op alle zestien NS stationpiano’s. Hij deed dit in achttien uur en tien minuten. Daarmee heeft Bas een nieuw record gevestigd het is namelijk één uur sneller dan het vorige record. In zijn thuisplaats Veendam werd voor de gelegenheid een keyboard op het station neergezet om zo de dag in stijl af te sluiten. Bas kreeg uit handen van wethouder Ans Grimbergen (PvdA) een cheque van 250 euro.

Apetrots

De vader van Bas, Rogier Schipper, is dan ook meer dan trots op zijn muzikale zoon: ‘We zijn blij dat we zoveel geld hebben opgehaald voor onderzoek naar diabetes type 1. Ook zijn zusje is apetrots!’ Tot grote verassing van Bas stond zijn zusje Laura, voor wie hij dit allemaal doet,  hem op het station van Zwolle op te wachten om hem daar een knuffel te geven.

Het bedrag loopt nog op en er kan nog steeds gedoneerd worden.

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.