Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jaar van de waarheid voor ziekenhuizen

Refaja ziekenhuis (Foto: BJ Brinkman rtv1)

STADSKANAAL – Hoe gaat het nu verder met de Treant Zorggroep en dan met name de ziekenhuizen Refaja en het Bethesda. Donkere wolken lijken zich samen te pakken boven de streekziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen. 2019 wordt het jaar van de waarheid en binnenkort zal een advies worden verwacht van een kernteam onder aanvoering van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Hierin staat hoe er gedacht wordt over de toekomst van de zorg in Drenthe.

Zorgkwaliteit

Voor het voortbestaan van het Refaja en het Bethesda als volwaardige ziekenhuizen zijn de voortekenen niet al te best zo schrijft ook het DvhN vandaag in haar krant. In de ogen van verzekeraars en andere beleidsmakers heeft de fusie tussen de ziekenhuizen in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen niet geleid tot een eenheid. De drie ziekenhuizen bleven grotendeels als aparte klinieken doorgaan. Daardoor zijn er nog nauwelijks financiële voordelen behaald maar ging gelijkertijd de zorgkwaliteit wel onderuit.

Geld

De Treant Zorggroep heeft de afgelopen periode gekozen voor het geleidelijk concentreren van de zwaardere zorg in het Scheper ziekenhuis Emmen. In Stadskanaal en Hoogeveen zijn de intensive cares inmiddels afgebouwd en is de acute verloskunde gesloten. Ook wil Treant een nieuw ‘interventiecentrum’ bouwen in de omgeving van Beilen. Geld hiervoor is er eigenlijk niet. Bovendien staat er iets verderop in Assen een prima ziekenhuis. Veel vraagtekens dus die in 2019 voorbij zullen komen.

(Bron: DvhN)

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Jaar van de waarheid voor ziekenhuizen

 1. Jolanda van dalen

  Laat Stadskanaal staan ja,ouderen en zieken kunnen niet zomaar buiten Stadskanaal je krijgt niet zomaar taxi van zorgverzekeraar en gewone taxibus niet te betalen op scootmobiel kom je er niet dusse word er niet aan mensen gedacht????

 2. ik vraag mij af hoe gek ze met elkaar zijn geworden zijn geworden.
  staat alleen maar weer om nieuwe ziekenhuizen te bouwen zodat men zich weer op de schouder kan kloppen.
  wordt totaal geen rekening met de bevolking gehouden.
  laten de zorgverzekering maar bijspringen en als ik zilveren kruis hoor dat bibber ik al weer, ik hoop dat ze zilveren kruis allemaal links laten liggen
  niet te geloven tegen woordig wat ze allemaal achter dat bureau doen.
  denkt men wel aan het personeel en de wat er allemaal omheen hangt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.