Direct naar de inhoud.

Jaar van de waarheid voor ziekenhuizen

  • door:
  • op:
Refaja ziekenhuis (Foto: BJ Brinkman rtv1)

STADSKANAAL – Hoe gaat het nu verder met de Treant Zorggroep en dan met name de ziekenhuizen Refaja en het Bethesda. Donkere wolken lijken zich samen te pakken boven de streekziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen. 2019 wordt het jaar van de waarheid en binnenkort zal een advies worden verwacht van een kernteam onder aanvoering van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Hierin staat hoe er gedacht wordt over de toekomst van de zorg in Drenthe.

Zorgkwaliteit

Voor het voortbestaan van het Refaja en het Bethesda als volwaardige ziekenhuizen zijn de voortekenen niet al te best zo schrijft ook het DvhN vandaag in haar krant. In de ogen van verzekeraars en andere beleidsmakers heeft de fusie tussen de ziekenhuizen in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen niet geleid tot een eenheid. De drie ziekenhuizen bleven grotendeels als aparte klinieken doorgaan. Daardoor zijn er nog nauwelijks financiƫle voordelen behaald maar ging gelijkertijd de zorgkwaliteit wel onderuit.

Geld

De Treant Zorggroep heeft de afgelopen periode gekozen voor het geleidelijk concentreren van de zwaardere zorg in het Scheper ziekenhuis Emmen. In Stadskanaal en Hoogeveen zijn de intensive cares inmiddels afgebouwd en is de acute verloskunde gesloten. Ook wil Treant een nieuw ‘interventiecentrum’ bouwen in de omgeving van Beilen. Geld hiervoor is er eigenlijk niet. Bovendien staat er iets verderop in Assen een prima ziekenhuis. Veel vraagtekens dus die in 2019 voorbij zullen komen.

(Bron: DvhN)

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal