Direct naar de inhoud.

Dementievriendelijk Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
De informatiestand op gemeentehuis Borger-Odoorn

EXLOO – De ‘Tour Dementie’ stopte dinsdag 8 januari in het gemeentehuis van Borger-Odoorn. Tussen 9.30 en 14.00 uur bezochten tientallen belangstellenden de informatiestand. Wethouder Nynke Houwing en Albert Trip brachten ook een bezoek en deden ervaring op met de Virtual Reality-bril: ,,We willen graag dat inwoners langer mee kunnen doen en op een veilig manier in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. Daarom is het belangrijk dat er meer informatie komt over dementie.”

De stand

Bij de stand waren speciale dementiebrillen van Into Dementia te testen. Zo kon je in de huid van iemand met dementie kruipen. Je zag waar iemand met dementie tegenaan loopt en hoe de omgeving daarmee omgaat. Ook informatie van Alzheimer Drenthe en het Netwerk Dementie Drenthe is aanwezig.

Verbeteren leefbaarheid

De tour is een onderdeel van het plan om Drenthe dementievriendelijk te maken. In alle Drentse gemeenten maakt de tour een stop. Alle 12 Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, Zilveren Kruis en Alzheimer Nederland, Netwerk Dementie Drenthe en Samen Dementievriendelijk maken zich sterk voor waardig ouder worden met dementie. Door samen te werken is er een stevige basis om de leefbaarheid voor mensen met dementie in Drenthe te versterken. Ook voor inwoners van de gemeente Borger- Odoorn.

Trainen inwoners en personeel

De gemeente wil inwoners, ondernemers en eigen medewerkers bewust maken van de impact van dementie. Dit is voor de persoon met dementie zelf, hun directe omgeving en de samenleving namelijk een behoorlijke uitdaging. Het bewust maken van de impact van dementie gebeurt door trainingen aan te bieden aan eigen personeel en inwoners, informatiebijeenkomsten te organiseren en het ondersteunen van publiekscampagnes. Borger-Odoorn wordt op die manier een gemeente waar we de signalen van dementie beter herkennen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal