Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sfeer proeven tijdens open dagen Noorderpoort

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal

STADSKANAAL/GRONINGEN – Noorderpoort organiseert op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari de open dagen. Tijdens de open dagen kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs zich laten informeren over mbo-onderwijs en over de opleiding van hun voorkeur. Daarnaast kunnen ze kennismaken met de schoollocatie en met docenten en studenten, waar ze wellicht komend schooljaar mee te maken krijgen.

Noorderpoortlocaties openen hun deuren voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en hun ouders/verzorgers. Zij kunnen gerichte informatie inwinnen over onder andere de samenstelling van de opleiding, het aanbod in keuzedelen, internationale aspecten en de mogelijkheden om verzwaarde programma’s te doorlopen.

Ook kunnen geïnteresseerde leerlingen zich laten informeren over stages (beroepspraktijkvorming) en de aansluiting van opleidingen op de arbeidsmarkt en/of een vervolgstudie op hbo-niveau. Noorderpoort werkt nauw samen met het werkveld en heeft ook zeer goede contacten met het hbo.

Sfeer proeven bij Noorderpoort
Om de bezoekers een goed beeld te geven van waar zij tijdens hun studie bij Noorderpoort mee te maken krijgen, is er meer dan genoeg gelegenheid om sfeer te proeven. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals presentaties en rondleidingen door de school. Ook is er alle ruimte om onder het genot van een hapje en drankje of een kop koffie in gesprek te gaan met docenten en andere medewerkers.

Primeur tijdens de open dagen
Noorderpoort grijpt de open dagen ook aan om ruimte te geven aan een ware primeur. Noorderpoort Hotspot zal voor de eerste keer open zijn tijdens de open dagen op 25 en 26 januari. Leerlingen en hun ouders/verzorgers zijn van harte welkom op Noorderpoort Hotspot met al hun vragen rondom de studiekeuze, passend onderwijs (vragen over ondersteuning bij leerbelemmeringen, handicap of chronische ziekte), kosten en beroepskeuzetests. We zijn gevestigd in dat opvallende oranje gebouw op het Europapark in Groningen, naast het voetbalstadion.

Goed om te weten over de open dagen van Noorderpoort
In de stad Groningen én in Delfzijl zijn de open dagen op vrijdag en zaterdag, in alle andere plaatsen alleen op vrijdag. Neem een kijkje op noorderpoort.nl/open-dagen voor meer informatie over locaties en tijden. Er zijn daarentegen nog een aantal locaties waar de open dagen op andere momenten georganiseerd worden:

Noorderpoort Laboratoriumtechniek: donderdag 7 februari 2019 van 16.00 – 21.00.
Noorderpoort Lucia Marthas Institute for Performing Arts: zondag 3 februari 2019 (Info op luciamarthas.nl)

Meer weten over opleidingen? Uiteraard kunnen aankomende studenten of hun ouders tijdens de open dagen ook appen/bellen of mailen met de Hotspot:

Tel. (gratis) 0800 – 6677885
Mail: hotspot@noorderpoort.nl
Whatsapp: 06 – 25681918

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.