Direct naar de inhoud.

Jong talent op avontuurlijke stage bij Treant

  • door:
  • op:
Refaja ziekenhuis (Foto: BJ Brinkman rtv1)

TREANT – Negen studenten HBO Verpleegkunde van Windesheim en Hanzehogeschool starten deze maand met een avontuurlijke stage bij Treant. In een half jaar maken zij kennis met talloze facetten van de ziekenhuis- én ouderenzorg.

Bovendien krijgen zij alle ruimte om hun praktijkperiode naar eigen wens in te vullen. Op deze manier hoopt Treant meer jongeren te enthousiasmeren voor een loopbaan in de ouderenzorg.

Overdracht
Tijdens hun zogeheten ketenstage volgen de studenten het zorgtraject van kwetsbare ouderen. Zo leren zij hoe de overdracht tussen zorginstellingen verloopt en waar eventueel verbeteringen mogelijk zijn. Daarnaast krijgen studenten én zorgorganisaties meer zicht op de complexiteit van de zorgketen van kwetsbare ouderen. Doordat zij in de praktijk ervaren wat deze doelgroep te bieden heeft, kiezen meer studenten voor een uitdaging in de ouderenzorg. En die extra handen kan Treant vanwege de vergrijzing goed gebruiken.

Veel vrijheid
Dankzij de ketenstage maken studenten in korte tijd kennis met allerlei facetten van de ouderenzorg. Ook de inhoud van hun praktijkstage is bijzonder, want die staat in het teken van zelf leren en ontdekken. Door stagiaires veel vrijheid te geven en te laten meedenken over de zorg, leren zij wat de regierol van de verpleegkundige inhoudt. Treant beschikt over alle ingrediënten voor een succesvolle ketenstage en is trots om dit programma te kunnen aanbieden.

Tijdens de ketenstage maken studenten kennis met de afdelingen Geriatrie of Neurologie. De geriatriestage vindt plaats op de verpleegafdeling Geriatrie in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, in Weidesteyn (hoog complexe verpleeg-, revalidatie- en herstelzorg) en in Olden Kinholt in Hoogeveen (woonzorg). De studenten die stage lopen in de neurologische keten melden zich op de verpleegafdeling Neurologie in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal, in De Horst (intensieve zorg en revalidatie) en Holdert in Emmen (woonzorg).

Verbetervoorstellen
De studenten draaien zes weken op een locatie mee. Tussendoor is er gelegenheid om symposia te bezoeken. Ook doen de stagiaires onderzoek naar een probleem. Aan het einde van hun stage organiseren de studenten een symposium, waar ze verbetervoorstellen presenteren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal