Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ubbo Emmius in TV programma van NTR

Het Ubbo Emmius in Stadskanaal

STADSKANAAL – In een TV programma van de NTR wordt in een serie van 4 afleveringen een beeld geschetst van de jaren 50. Eén van die afleveringen zal in het teken staan van Ubbo Emmius en Philips; de wisselwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

In 2019 bestaat de locatie Stationslaan van scholengemeenschap Ubbo Emmius 100 jaar. Dit jubileum valt samen met de opening van de historische expositie van stichting De Eeuw van Mijn Ubbo.

Impuls
De Eeuw van mijn Ubbo verzamelt historische verhalen om zo de betekenis van 100 jaar onderwijs voor de regio in kaart te brengen. In de geschiedenis van Ubbo Emmius is de komst van Philips een grote impuls voor de school geweest.

Philips Stadskanaal jaren 70

De Philipsfabriek
Philips heeft zich in Stadskanaal gevestigd, mede doordat er een hbs was. Verschillende werknemers vanuit Eindhoven zijn vervolgens naar Stadskanaal gereisd om de fabriek hier op te zetten. De relatie met de mulo, mts en hbs was heel sterk. Met name in de beginjaren heeft dit een sterke impuls gegeven aan de school. Maar in de beginjaren én de jaren die volgden ook voor de regio.

Uitzending in mei
Via de website van De Eeuw van mijn Ubbo www.deeeuw.nl is het televisieprogramma terechtgekomen bij de verhalen rondom Ubbo Emmius en Philips. Op donderdag 7 februari zijn er opnames gemaakt voor het programma. De uitzending zal in de maand mei plaatsvinden.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.