Direct naar de inhoud.

Emma wint voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – Tien schoolkampioenen deden dinsdag 12 februari mee aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeente Stadskanaal. De leerlingen streden om een plek in de halve finale.

Tijdens de voorronde mochten de schoolkampioenen op de voorleesstoel een fragment voorlezen uit hun zelfgekozen boek. Emma Schreuder van OBS Hagenhofschool uit Stadskanaal werd door de jury als beste voorlezer beoordeeld. Emma las succesvol voor uit ‘Harry Potter’ van J.K. Rowling en bleef daarmee Merel Diemer van RKBS Willibrordschool uit Stadskanaal voor.

De jury bestond uit Froukje de Jonge, burgemeester van de gemeente Stadskanaal, Meeme Wever, directeur scholengroep Perspectief en Alian Spelde, regiomanager bij Biblionet Groningen. De presentatie was in handen van Gertjan Kamst.

Halve en provinciale finale
Emma doet dinsdag 12 maart mee aan de halve finale in Bibliotheek Veendam. Zij zal dan strijden voor een plekje in de provinciale finale in Cultuurcentrum vanBeresteyn op woensdag 17 april.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal