Direct naar de inhoud.

675 AM is te beluisteren met Team FM

  • door:
  • op:

GRONINGEN – Radio Babylona uit Musselkanaal was razend populair met zijn Hollandse muziek op de Middengolf. De zender op de 675 kHz stopte per 1 januari 2019. De plek is nu ingenomen door Radio Calypso uit Oostwold (Gr). Opnieuw klinken veelal Hollandse klanken en gezellige muziek op de 675 AM.

Zender

De antenne is een omgekeerde L vorm waarvan het verticale deel maar liefst 31 meter is. Het zendvermogen is 100 watt uit een mosfet zender. De uitzending is geheel legaal onder een LPAM zendvergunning. Je kunt de zender prima ontvangen in de Gronings/Drentse Veenkoloniën en zelfs uit Overijssel en Friesland komen er ontvangstrapporten.

Team FM

Radio Calypso werkt samen met Team FM, een bestaand station met een internetstream en een regionale DAB+ frequentie. Team FM wordt gedragen door een collectief van particulieren. De muziekzender is 24/7 te beluisteren op de middengolf.

Legaal

Lowpower AM (LPAM) is in Nederland sinds enkele jaren legaal toegestaan op de middengolf nadat de grote landelijke zenders hier uitgezet zijn. Om de etherpiraten tegemoet te komen is een vergunning laagdrempelig. In de Veenkoloniën kun je ook luisteren naar (hobby)radio Tpot uit Gasselterboerveen (1224 AM).



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal