Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA-fietskaravaan doet Stadskanaal aan

Tjeerd van Dekken, PvdA-lijsttrekker Statenverkiezingen 2019

STADSKANAAL – Maandag 11 maart bezoekt Tjeerd van Dekken, PvdA-lijsttrekker  bij de provinciale statenverkiezingen, de gemeente Stadskanaal. Hij doet dat per fiets. In zijn kielzog neemt hij partijgenoten mee waaronder Egbert Hofstra en Jan-Willem van de Kolk, de lokale kandidaten voor respectievelijk het waterschap en de provinciale staten.

Wedeka

Tijdens de fietstocht wordt Wedeka bezocht. Van Dekken: “Wedeka is een belangrijke werkgever in de Veenkoloniën. Het bedrijf krijgt veel voor kiezen, maar doet het goed. Het is schrijnend dat dit kabinet de multinationals miljarden geeft, terwijl de bezuinigingen op de werkvoorzieningschappen door worden gezet”.

Noorderpoort

Ook stopt de fietskaravaan bij het Noorderpoort. Volgens Van Dekken een onderwijsinstituut waar Stadskanaal trots op mag zijn: “De school is van groot belang. Wellicht maakt een technische HBO-variant nu toch weer kans om onderdak te krijgen in het prachtige gebouw. Ik ga graag in gesprek of we een onderzoek naar zo’n variant kunnen ondersteunen”.

Kansen gemeente Stadskanaal

De lijsttrekker laat hij zich ook informeren over de leegstand en de gevolgen van de bevolkingsdaling. De centrumwinkeliers vertellen over de maatregelen die in het centrum worden genomen. “Knoalsters maken zich zorgen. De gemeente dreigt aan dynamiek en kracht in te boeten. Toch liggen er kansen, maar dan is het nodig dat de regio beter samenwerkt en de provincie meer oprechte belangstelling toont”, aldus Van Dekken.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “PvdA-fietskaravaan doet Stadskanaal aan

  1. Weer zo’n praatjesmaker, Links lullen en gewoon uit op een lucratief baantje bij Provinciale Staten.
    Maar stuur ze maar eens een klacht, dan reageren ze niet. (ervaring) Gewoon opheffen Provinciale Staten gewoon verkwisting van geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.