Direct naar de inhoud.

Provinciale Staten verkiezingen bij RTV1 Actueel

  • door:
  • op:
Roel Bouland is één van de RTV Actueel presentatoren

RTV1 – De provinciale staten verkiezingen 2019 staan voor de deur, tijd voor RTV1 Actueel om daar aandacht aan te besteden op de radio. Met 3 uitzendgebieden is dat voor ons als zender voor de Veenkoloniën een hele klus. Aangezien wij uitsluitend met vrijwilligers werken, spreiden wij het uit. Zodat het voor ons behapbaar is en blijft. Vanaf maandag 4 tot en met dinsdag 19 maart zenden wij 1 op 1 serie radiointerviews uit.

Onderwerpen
Wij laten de volgende onderwerpen voorbijkomen tijdens de 1 op 1 gesprekken met politieke partijen: Klimaat, gas & zoutwinning en bijkomende schade/aardbevingen, het openbaar vervoer in kleine dorpen en de treinverbinding naar Stadskanaal & armoedebestrijding. Uiteraard hebben partijen ook eigen inbreng.
Partijen
De volgende partijen hebben hun medewerking toegezegd en zullen iemand sturen die affiniteit heeft met de regio: 50 Plus, Partij voor het Noorden, PvdA, SP, CDA, Groen Links, Groninger Belangen.
VVD, Forum voor Democratie en DENK reageren niet op onze e-mails. De vraag staat nog uit bij D66.
Radio
Het hele team van RTV Actueel, werkt samen aan deze verkiezingsuitzendingen. Op maandag zijn dat Theo Mooijman & Rianne ten Veen en op de woensdag & vrijdag zijn dit Roel Bouland & John Hut. John Hut zal fungeren als vliegende reporter en peilt onder jongeren de politieke stemming tijdens het Vlexdebat op vrijdag 8 maart in VanBeresteyn. Op de Facebook-pagina van RTV Actueel worden de kandidaten voorgesteld die deelnemen aan de uitzendingen. Dit is vaak last minute werk, vandaar dat dat nu nog niet bekend is.

Op dinsdag 19 maart tenslotte is er een extra RTV Actueel van 18:00 tot 19:00 uur om het waterschap (Hunze en Aa’s) een plek te geven, de presentatie is in handen van Roel Bouland. Het programma Radio Aktief met Geert van Delden verhuisd eenmalig naar het tijdsslot 19:00 tot 20:00 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal