Direct naar de inhoud.

Vlex Veendam Verjongt in debat

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Vrijdagavond werd in Cultuurcentrum vanBeresteyn het Vlex Veendam Verjongt debat gehouden. Hierbij gingen jongeren met elkaar in debat om hun ideeën voor Veendam te verdedigen. Aan het einde van de avond bepaalde het publiek welke groep heeft gewonnen.

Veiligheid

De groep van OBS De Ommewending had als onderwerp veilig naar school waarin een aantal knelpunten werden genoemd, zoals veilig oversteken bij de Tonckelweg, onverlichte en vieze tunnel die vaak vol staat met water, en de snelheid van de automobilisten door beide dorpen. Wethouder en jurylid Bert Wieringa (VVD) zegde toe hiernaar te kijken en waar nodig iets te doen.

Ans Grimbergen, burgemeester Swierstra en Bert Wierenga –  F: Peter Panneman

Ook het onderwerp verlichting en veiligheid in Borgerswold kwam goed uit de bus alsmede meer organiseren in Veendam. Yvanka Hut werd winnaar van het debat en ontvangt binnenkort een VIP- behandeling tijdens een raadsvergadering op het gemeentehuis.

Initiatief

Vlex Veendam Verjongt is een initiatief van de gemeenteraad en jongeren uit de gemeente. Het doel van Vlex is de betrokkenheid bij jongeren creëren en/of vergroten voor de politiek en de directe leefomgeving. De indieners van de geselecteerde ideeën waren uitgenodigd om, met hulp van de raadsleden, stellingen over deze thema’s te onderbouwen met argumenten. De indieners gingen zelf het debat voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-