Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opening schoolbieb ‘De Musselhorst’

Archieffoto : OBS De Musselhorst

MUSSELKANAAL – Op woensdag 3 april wordt de ‘Bibliotheek op School’ van obs De Musselhorst officieel geopend. Met de Bibliotheek op school slaan de gemeente Stadskanaal, Biblionet Groningen en obs De Musselhorst de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school én thuis.

Sandra Lieben (directeur): “De feestelijkheden rond de opening van de nieuwe schoolbibliotheek starten om 11:00 uur met het voorlezen van het boek: ‘Open dit boek niet!’, door Sylvia Overbeek van de Bibliotheek. De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder Goziena Brongers-Roffel. Zij stapt door het boek, waardoor zij in de bibliotheek uitkomt”.

Goziena Brongers

Goziena Brongers

Na de officiële opening zingen de leerlingen van groep 7 en 8 een lied uit de musical ‘Wat maak je menu?’. Speciaal voor deze gelegenheid hebben de leerlingen de tekst van het lied aangepast.

Obs De Musselhorst wil de kinderen stimuleren om meer te lezen en ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. Daardoor verbeteren de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen. De Bibliotheek helpt basisscholen om deze doelen te bereiken. In de nieuwe schoolbibliotheek wordt op een aantrekkelijke manier een actuele en gevarieerde collectie boeken voor de leerlingen gepresenteerd.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.