Direct naar de inhoud.

Biblionet opent 100e ‘bibliotheek op school’

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

VEENDAM – OBS de Noorderbreedte in Veendam is de 100e basisschool in de provincie Groningen die van start gaat met de ‘bibliotheek op school’. Hiermee is het de 6e school in de gemeente Veendam. Donderdagmiddag is de Bibliotheek op school feestelijk geopend door wethouder Jaap Velema (D66) van de gemeente Veendam.

De ‘bibliotheek op school’ vergroot het plezier in lezen. Daardoor verbeteren de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen. Met het programma werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Zo maken we het onderwijs beter en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis. In de provincie Groningen wordt de Bibliotheek op school verzorgd door Biblionet Groningen.

De ‘bibliotheek op school’ is veel meer dan een collectie boeken. Vooral de aandacht voor taal- en (voor)leesbevordering maakt dit landelijke programma tot een succes. Leren begint bij lezen. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Een goede schoolbibliotheek zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om leeskilometers te maken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal