Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verhalen over oorlog en bevrijding Kanaalstreek

Bij de foto: een impressie van het verhalencafé dat op 28 februari jl. in Stadskanaal werd gehouden. Foto: Stella Dekker.

STADSKANAAL – Op vrijdagmorgen 12 april vindt in de grote zaal van woon-servicecentrum A-horst in Musselkanaal het tweede verhalencafé plaats in een reeks over de Tweede Wereldoorlog in Stadskanaal en omstreken. Dit omdat Stadskanaal in 2019 de gastgemeente voor de Stichting Vier 5 mei in Groningen is. Bezoekers kunnen met elkaar en met een verslaggever in gesprek over hun herinnering aan de oorlog en de bevrijding. Het verhalencafé begint om 9.30 uur en is gratis toegankelijk.

Stichting ‘De Verhalen van Groningen’ organiseert de verhalencafés in samenwerking met het Streekhistorisch Centrum en het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG). Tijdens de bijeenkomsten kunnen ooggetuigen en nabestaanden met elkaar in gesprek over verschillende thema’s, zoals onderduikers, evacués, ‘foute’ Nederlanders, Jodenvervolging en de bevrijding. Een verslaggever legt de gedeelde verhalen vast voor de jongere generaties. Ook is er mogelijkheid tot het bekijken en delen van foto’s uit de oorlogstijd. Meepraten mag, alleen luisteren mag ook. Op zondag 5 mei vindt in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal vanaf 14.30 uur het derde en laatste verhalencafé plaats. Aanmelden of reserveren is niet nodig, maar u kunt voor meer informatie contact opnemen met De Verhalen van Groningen via 050-2110503 of info@deverhalenvangroningen.nl.

Over De Verhalen van Groningen
Het doel van De Verhalen van Groningen is het DNA van Groningen op een samenhangende manier zichtbaar te maken en de waardering en het publieksbereik voor de Groninger cultuurhistorie te vergroten. Zowel bij inwoners als bij bezoekers. Verhalen bepalen mede de identiteit van Groningen. De stichting verzamelt de verhalen van Groningers en vertelt ze weer door, online en met activiteiten op locatie. Kijk voor meer informatie op www.deverhalenvangroningen.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Verhalen over oorlog en bevrijding Kanaalstreek

 1. gerard wortmann

  Goede morgen,

  Met mijn kollega Ton Andringa organiseren wij bijeenkomsten met name in bejaardenhuizen, waar wij met
  de bewoners praten over de tweede wereldoorlog: ik over Veendam-Wildervank, Ton over de stad Groningen.
  Het is de bedoeling de mensen zoveel mogelijk hun eigen ervaringen te laten vertellen: interaktie dus.
  Misschien kunnen wij via jullie organisatie ook iets doen?
  Ik hoor graag.
  Vr.gr. Gerard Wortmann Veendam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.