Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Huldiging Special Olympiërs Chris Kuiper en Bart Hol

Foto’s: Peter Panneman

VEENDAM – De gemeenten Veendam en Midden-Groningen hebben de zwemmers Chris Kuiper (Veendam) en Bart Hol (Muntendam) vrijdagmiddag in de raadszaal van het Veendammer gemeentehuis in het zonnetje gezet. Beide sporters kwamen per Trike aangereden waar het ontvangstcomité gereed stond om hun te ontvangen.

Special Olympics

Van 14 t/m 21 maart 2019 streden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Team NL deed met 64 sporters mee op dit wereldpodium.  De zwemmers Chris Kuiper en Bart Hol kwamen in actie in het grote Hamdan Sport Complex in Dubai dat in 2010 gebouwd werd om daarna ingewijd te worden met het Wereldkampioenschap zwemmen korte baan.

Chris Kuiper

De 31-jarige Chris Kuiper uit Veendam wist in Abu Dhabi twee gouden medailles te behalen. Zowel op de 200 meter vrije slag  als op de 4 x 50 meter estafette bleek Kuiper onverslaanbaar. Ook wist hij op de 100 meter vrije slag en op de 100 meter rugslag verdienstelijk als vierde te eindigen. Chris Kuiper zwemt bij Stichting De Brug in Veendam.

Bart Hol

Bart Hol (24) uit Muntendam is eveneens actief bij De Brug in Veendam, waar hij al 10 jaar zijn  uitzonderlijke zwemtalent etaleert. Hol wist in Abu Dhabi drie medailles bij elkaar te zwemmen. Eén keer goud, één keer zilver en één keer een bronzen medaille.

F: Peter Panneman

Huldiging

Deze knappe prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven bij de gemeenten Veendam en Midden-Groningen. Daarom werden beide sporters vrijdag 5 april om 14.00 uur gehuldigd in de raadzaal van het gemeentehuis te Veendam. Namens het college van B en W van de gemeente Veendam waren burgemeester Sipke Swierstra en sportwethouder Henk Jan Schmaal aanwezig. Namens de gemeente Midden-Groningen was wethouder Erik Drenth aanwezig.

Beide sporters ontvingen bloemen, een ingelijste fotocollage en een cadeau-cheque. Uiteraard was er koffie met gebak.

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.