Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeentehuis Veendam in de steigers

F: Peter Panneman

VEENDAM – Het Veendammer gemeentehuis staat momenteel in de steigers. Het betreft hier regulier onderhoud aan het dak dat wordt voorzien van nieuwe leien dakbedekking. Het rijksmonument is gebouwd in 1878.

De bouw was gegund aan H. Huizing en firma J.M. Meihuizen uit Wildervank. In 1913 bleek uitbreiding noodzakelijk en werd het gemeentehuis verbouwd en uitgebreid met een nieuw gedeelte onder architectuur van Jan Stuivinga uit Zeist. Dit nieuwe gedeelte, opgetrokken in een Neo-Hollandse Renaissance stijl, bepaalt het huidige aanzien van het gemeentehuis.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.