Direct naar de inhoud.

Wobbe Alkema terug in Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Het prachtige schilderij

EXLOO – In de hal van het gemeentehuis van Borger-Odoorn hangt sinds deze week het schilderij ‘Hemellichamen en sterrenhemel’, een gouache uit 1951 van de schilder Wobbe Alkema.

Nieuw Buinen

De in Nieuw-Buinen geboren Alkema (1900 – 1984), was een tijd betrokken bij de bekende Groningse kunstenaarsgroep De Ploeg uit de vorige eeuw. De gemeente is vereerd dat zij dit bijzondere werk van een van haar vroegere inwoners kan tentoonstellen. Het is één van de vele parels die de Veenkoloniën hebben voortgebracht.

Het schilderij ‘Hemellichamen en sterrenhemel is te bewonderen in het gemeentehuis in Exloo, tijdens openingstijden. Een vaste tentoonstelling van De Ploeg is te zien in het Groninger Museum.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal