Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Windpark koppelt ondernemers aan hoofdaannemers

NIEUW BUINEN – Ruim 1800 ondernemingen in Drenthe en Groningen krijgen een schriftelijke uitnodiging van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer om zich “voor te stellen aan” de hoofdaannemers van het project. De ondernemers kunnen zich vanaf 24 mei (via de website van het park) inschrijven voor een kennismaking.

De hoofdaannemers maken uit alle aanmeldingen een selectie voor een nadere kennismaking. De uitnodiging sluit aan bij de wens van de initiatiefnemers van het park om regionale bedrijven zoveel mogelijk te betrekken bij de bouw.

Het windpark schrijft een breed scala aan bedrijven aan: van grondverzet- en installatiebedrijven tot hotels en pensions, maar ook cateraars, vervoersbedrijven, uitzendbureaus en het middelbaar beroepsonderwijs.

De hoofdaannemers zoeken onderaannemers voor de bouw van de turbines (totale installatie inclusief fundament, transport en kraantechniek), infrastructuur (grondwerk, bouwwegen en kraanopstelplaatsen, etc), installatietechniek (kabels middenspanning) en glasvezeveltechniek (glasvezel en internetdiensten). Ook bedrijven die op andere terreinen hun diensten willen aanbieden, zijn welkom.

Interesse?
De uitgenodigde bedrijven kunnen zich vanaf 24 mei melden via www.drentsemondenoostermoer.nl/inschrijven. Ook bedrijven die geen brief kregen, maar wel interesse hebben, kunnen zich overigens inschrijven via de website. Dat kan tot 15 juni 2019.

De hoofdaannemers krijgen alle aanmeldingen en gaan, na een eerste selectie, gesprekken aan. Aan de hand van het aantal bedrijven dat zich meldt, wordt in juni een vervolg gepland.

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer staat buiten de zakelijke keuzes die worden gemaakt, maar moedigt regionale bedrijven aan de kans te grijpen en in beeld te komen bij de hoofdaannemers.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.