Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kledingboetiek Armslag voorziet in een behoefte

(Foto: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Boetiek Armslag schenkt tweeduizend euro aan goede doelen in de gemeente Stadskanaal. Dat is opvallend, omdat de winkel zonder één cent overheidssubsidie gratis kleding verstrekt aan mensen met een minimuminkomen.

Ruim dertig vrijwilligers zijn dagelijks in touw om ingebrachte tweedehandskleding uit te sorteren en te verkopen. Ze doen dat in hun winkel aan de Nederlandlaan in de wijk Maarsstee.

Catharina Woortman is één van de vrijwilligers en legt uit dat de Boetiek selfsupporting is: “Iedereen kan bij ons kleding inbrengen en kopen. Maar onze doelstelling is gericht op huishoudens die moeten rondkomen met weinig geld. Hen willen we helpen”.

De medewerkers maken zich sterk voor inwoners die gebukt gaan onder armoede. Boetiek Armslag bedient zo’n 1500 huishoudens in de gemeente Stadskanaal.

Woortman vertelt dat veel vrijwilligers in diezelfde situatie verkeren. “Het is belangrijk om onder de mensen te zijn. Het vrijwilligerswerk in de winkel is verrijkend. Voor sommigen is het de opstap naar betaald werk. De financiële cijfers pakken goed uit. Allerlei klanten weten onze winkel te vinden. Het voorziet duidelijk in een behoefte. Daarom zijn we blij met mensen die goede tweedehands-kleding inbrengen. We kunnen nu zelfs donaties teruggeven aan andere organisaties die zich inzetten voor dezelfde doelgroep. Daar zijn we ‘best een beetje’ trots op.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.