Direct naar de inhoud.

Eten voor het goede doel in Valthermond: ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’

  • door:
  • op:
Foto: Hielke Bosch/RTV1

VALTHERMOND – Vrijdagavond werd er in Valthermond een speciaal etentje georganiseerd. Het geld dat met het etentje werd opgehaald ging namelijk naar een actie voor Tour Du ALS. Tijdens deze tour beklimmen verschillende teams de Mont Ventoux berg in Frankrijk. Ieder team zamelt geld in voor onderzoek tegen de spierziekte ALS, zo ook het team van Henk Lunsing, die dit etentje organiseren. 

‘Iedereen legt 25 euro in’, zo vertelt Lunsing. ‘Verschillende sponsors in de regio hebben aan het etentje bijgedragen door bijvoorbeeld eten of drinken aan te bieden.’ ‘Vorige week hebben we een voorbereidingsavond gehad’, vult zijn vrouw Truus aan. ‘Daar heeft één iemand zijn hand opgestoken die wel wilde koken. Diegene heeft de hele middag in de keuken gestaan. Ondertussen heeft de rest alles klaargezet. Echt teamwork dus.’ (tekst gaat verder onder de video)

Tour Du ALS

Henk, die zelf de spierziekte ALS heeft, beklimt op zaterdag 11 september samen met zijn team de Franse berg Mont Ventoux. ‘Ik zit op een ‘Hase Pino’, dat is een soort tandem. Zelf zit ik voorop een een teamgenoot zit achter mij.’ In totaal doen er 69 teams mee aan de Tour, die zowel wandelend, fietsend en rennend kan worden afgelegd. Het geld dat de teams gezamenlijk ophalen gaat naar de strijd tegen ALS. De slogan van de Tour is dan ook: “Samen trappen we ALS de wereld uit” (tekst gaat verder onder de foto)

Henk en zijn team tijdens een eerdere Tour du ALS | Eigen Foto

Challenges

De teamleden doen ook verschillende challenges, ter voorbereiding van de grote klim. ‘We hebben bijvoorbeeld 150 dagen achter elkaar gesport’, aldus teamlid Gonny Olthof. ‘Of drie keer vijf kilometer hardlopen, dat soort challenges.’

Wijn, whisky en ijzer

Naast het etentje organiseert het team nog vele andere acties om geld op te halen. Zo verkopen ze wijn en whisky, halen ze oud ijzer op en is er een flessenactie bij Jumbo Froukje Sloot. Door al deze acties en verschillende donaties staat de teller inmiddels op €7.584. In totaal wil het team €23.000 ophalen voordat ze op 11 september naar Frankrijk gaan.

Doneren aan het team van Henk kan via de website van Tour Du ALS.

 

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal