Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

10.000 bezoekers eerste dag Oostwold Airshow

Oostwold Airshow PB 8, warbirds op zondag in formatie, foto Koos Boertjens

OOSTWOLD – Op zondag 9 juni heeft de eerste dag van de jubileumeditie van de Oostwold Airshow met ruim 10.000 belangstellenden het vorige record uit 2017 alweer gebroken. Toen passeerden op de eerste dag zo’n 8000 bezoekers de kassa.

De publieksstromen kwamen wat laat op gang, maar waren zo massaal dat er rond het middaguur op verschillende toegangswegen opstoppingen ontstonden. Ook de situatie rond de nieuwe parkeerterreinen liep organisatorisch niet helemaal naar wens. Zo moesten er meer pendelbussen worden ingezet dan in eerste instantie was bedacht. De organisatie raadt daarom alle bezoekers die morgen naar Oostwold willen afreizen aan om zeker op tijd van huis te gaan.

De eerste dag van het evenement krijgt traditioneel het predicaat ‘Airshow Light’ mee. Uit de programmering bleek dat echter op geen enkele manier. Het was een komen en gaan van aerobatic demonstraties, team displays en wingwalkers. Er vlogen in totaal meer warbirds dan de hele vorige airshow in 2017 op beide dagen samen.

Ook de re-enactors en standhouders op de ‘Airmarket’ hadden over belangstelling niet te klagen. De muzikale intermezzo’s door Sergeant Wilson’s Air Force Show nodigden zelfs uit om te gaan dansen.

Opvallend was het grote aantal bezoekers uit Duitsland en de samenstelling van het publiek. Van jong tot oud en mannen maar zeker ook vrouwen.

Vandaag worden er nog meer toeschouwers verwacht die een nog uitgebreider programma te zien zullen krijgen. De kassa en ook de parkeerterreinen zijn vanaf 08.00 uur geopend. Tot zeker 17.00 uur kan jong en oud opnieuw genieten van een, zeker voor het Europese vasteland, uniek programma. De finale met een z.g. mass-formation, met alle warbirds tegelijk in de lucht, spreekt nu al tot de verbeelding.

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.