Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenten Oost-Groningen gaan samenwerken

F: Gemeente Stadskanaal

REGIO – De gemeenten Veendam, Pekela, Oldambt, Stadskanaal en Westerwolde gaan samenwerken voor de ‘Route Dagbesteding’. Hiermee slaan de gemeenten de handen ineen voor dezelfde aanpak in Oost-Groningen en het opzetten van een sluitend begeleidingsnetwerk voor jongeren in kwetsbare posities tot 23 jaar. De gemeenten willen deze jongeren in beeld blijven houden om de juiste ondersteuning te bieden.

De gemeenten in Oost-Groningen hebben de laatste jaren ieder op hun eigen manier invulling gegeven aan de ‘Route Dagbesteding’. Uit onderzoek dat is uitgevoerd in 2019 blijkt dat het belangrijk is om voor de hele regio een duidelijke en zelfde aanpak te hebben.
Een aanpak waar alle Oost-Groninger gemeenten en scholen achter staan. Daarom hebben de vijf gemeenten nu gekozen voor dezelfde ‘route dagbesteding’ voor jongeren die vanuit het onderwijs doorstromen naar dagbesteding.

Vanuit de regio wordt een coördinator aangesteld die de aanpak voor de ‘Route Dagbesteding’ gaat afstemmen. Om te zorgen dat de manier van werken bij iedere gemeente hetzelfde is. Ook stuurt de coördinator op het in beeld brengen van de kwaliteit van de dagbesteding. En wordt er getoetst of de jongeren op de juiste plek zitten.

Dit zijn jongeren die onderwijs volgen in het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, vmbo basisberoepsgerichte leerweg en de entree opleiding. Gemeenten moeten deze jongeren volgen totdat zij 23 jaar zijn. Voor de deelnemende Oost-Groninger gemeenten gaat de grootste groep van deze jongeren door in het onderwijs (mbo1 en mbo2). Een deel gaat aan het werk of naar een vorm van dagbesteding.

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

1 Reactie op “Gemeenten Oost-Groningen gaan samenwerken

  1. Het wordt tijd om de fusie Stadskanaal met Westerwolde weer op te pakken. Het hennetjes gedrag uit het verleden mooi achter ons laten. Opnieuw starten met de besprekingen en maak er een nieuwe gemeente van “Groot Westerwolde”.
    Ga er blanco in en geen vooraf gestelde eisen!
    Koos Zwerver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.