Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Scouts Stadskanaal vallen in de prijzen

De jongens en meidengroep die in de prijzen zijn gevallen

STADSKANAAL – De rowans, speltak van jongens tussen de 15 en 18 jaar van scouting Stadskanaal. Zijn vorige week flink in de prijzen gevallen op het NPK (het Noordelijk pinksterkamp). Vanaf de leeftijdsgroep van 11 jaar is dit een kamp wat een wedstrijd uitgangspunt heeft. Het NPK is het grootste terugkerende Europese scoutingkamp waar uitgangspunten als primitief kamperen, nieuwe dingen leren en vriendschappen sluiten en onderhouden aan de orde is.

Prijzen

De rowans zijn eerste geworden en zijn samen met de sherpa’s (meisjes speltak van 15 tot 18 jaar) die 2e zijn geworden op verschillende categorieën in de prijzen gevallen waaronder: thema (ieder jaar is er een ander thema, ook per speltak) kampeervaardigheid (hoe goed kunnen ze op een verantwoorde en veilige manier primitief kamperen) Explo games (heel veel en snel spelletjes doen die verschillende aspecten hebben) en speed hike (dus hardlopend een toch doen). Dit jaar zijn de rowans al voor de 3e keer 1e geworden.

Trots

Echt een super prestatie zegt Brandon Siersema van scouting Stadskanaal.  Heel scouting Stadskanaal en betrokkenen mogen hier trots op zijn! “Het is een heel intensief kamp en daarom extra knap zo’n goede prestatie neer te zetten! Voor elke prijs die ze hebben gewonnen krijgen ze een baksteen waar precies op staat welke prijs ze hebben gewonnen. Er staan dus al een hele hoop in onze blokhut! (ons clubgebouw) “, aldus Siersema

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.