Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA Stadskanaal: niet bezuinigen ten koste minima

STADSKANAAL – In de Algemene Beschouwingen (vorige week) heeft het college van de gemeente Stadskanaal voorgesteld om €780.000 te bezuinigen op de voorzieningen voor de minima en €420.000 op het groenonderhoud. Volgens de PvdA mogen bezuinigingen hierop alleen gezocht worden in effectiviteit en efficiëntie en niet ten koste gaan van de kwaliteit.

Groenonderhoud

PvdA-fractievoorzitter Egbert Hofstra: “Want de minima zijn immers de zwakkeren in de samenleving. Bezuinigen op de minimavoorzieningen mogen niet ten koste gaan van de kwaliteit hiervan.”Ook de kwaliteit van het groenonderhoud mag van de sociaaldemocraten níet naar beneden. “We hebben hier nog niet zo lang geleden juist extra geld bijgedaan, en we hebben nu niet bepaald het idee dat het groen er zo florissant bij ligt,” aldus Hofstra.

Motie

Hofstra was blij dat bijna andere politieke partijen dit ook zeiden. Hofstra: “Maar we wilden het wel zwart op wit hebben in de vorm van een motie, boter bij de vis zeg maar. Daarbij leek het dat sommige partijen wat terugkrabbelden, maar gelukkig hebben we uiteindelijk bijna unanieme steun voor onze motie gekregen over de kwaliteit van de voorzieningen voor de minima en een meerderheid voor de motie over de kwaliteit van het groenonderhoud.”

Extern bureau

Het college wil een extern bureau inschakelen voor €50.000 om bezuinigingsmaatregelen te onderzoeken. Ook hier was de PvdA Stadskanaal het niet mee eens. Het amendement om dit tegen te halen, redde het vorige week niet.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

3 Reacties op “PvdA Stadskanaal: niet bezuinigen ten koste minima

  1. Waar het de politiek in Stadskanaal aan ontbreekt is inzet voor duurzame vernieuwing. Er zijn lokaal in wijken al groepjes die zelf het groenonderhoud doen. Zet hun vaker in de schijnwerpers. Dat motiveert anderen om hetzelfde te doen. Duurzaam en goedkoopste oplossing. Zelf weer je stoepje vegen. En een onderzoek van €50.000,00!!?? Ik heb thuis geleerd, houd inzage in je inkomsten en uitgaven, plus een paplepel logische denkwijze én je hebt €50.000,00 zojuist bespaard!

    Ik ben importeur van onze eigen GreenWays electrische scooters! Levenslange garantie en 5jr garantie op de lithium Ion accu. De brugwachters kunnen hier prima op rijden. Geen uitstoot, geen reparaties meer. Dat kan mooi bekostigd worden van de €50.000,00. Een duurzame winwin aktie!

  2. Op zich een goed verhaal van de Pvda (volledig mee eens) ware niet dat de ze zelf min of meer verantwoordelijk zijn geweest voor het overhevelen van overheidstaken naar de gemeenten, met aanzienlijk minder budget, waardoor er grote tekorten zijn ontstaan.

    • SP is van het pad af. Doet niks. Rechts kabinet met de bijbel, Bereiken niks. De crisis ligt achter ons. Het moet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.