Direct naar de inhoud.

PvdA Stadskanaal: niet bezuinigen ten koste minima

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – In de Algemene Beschouwingen (vorige week) heeft het college van de gemeente Stadskanaal voorgesteld om €780.000 te bezuinigen op de voorzieningen voor de minima en €420.000 op het groenonderhoud. Volgens de PvdA mogen bezuinigingen hierop alleen gezocht worden in effectiviteit en efficiëntie en niet ten koste gaan van de kwaliteit.

Groenonderhoud

PvdA-fractievoorzitter Egbert Hofstra: “Want de minima zijn immers de zwakkeren in de samenleving. Bezuinigen op de minimavoorzieningen mogen niet ten koste gaan van de kwaliteit hiervan.”Ook de kwaliteit van het groenonderhoud mag van de sociaaldemocraten níet naar beneden. “We hebben hier nog niet zo lang geleden juist extra geld bijgedaan, en we hebben nu niet bepaald het idee dat het groen er zo florissant bij ligt,” aldus Hofstra.

Motie

Hofstra was blij dat bijna andere politieke partijen dit ook zeiden. Hofstra: “Maar we wilden het wel zwart op wit hebben in de vorm van een motie, boter bij de vis zeg maar. Daarbij leek het dat sommige partijen wat terugkrabbelden, maar gelukkig hebben we uiteindelijk bijna unanieme steun voor onze motie gekregen over de kwaliteit van de voorzieningen voor de minima en een meerderheid voor de motie over de kwaliteit van het groenonderhoud.”

Extern bureau

Het college wil een extern bureau inschakelen voor €50.000 om bezuinigingsmaatregelen te onderzoeken. Ook hier was de PvdA Stadskanaal het niet mee eens. Het amendement om dit tegen te halen, redde het vorige week niet.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal