Direct naar de inhoud.

Woning en bedrijfsschuren gesloten na drugsvondst

  • door:
  • op:
Archieffoto: M. Dol – RTV1

ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn heeft donderdag 29 augustus een perceel (inclusief alle opstallen) aan Noordzijde in Odoornerveen gesloten. De politie trof hier op 10 april een drugslaboratorium aan op het perceel. Burgemeester Jan Seton heeft daarom op basis van artikel 13b van de Opiumwet nu besloten het perceel voor 6 maanden te sluiten.

De sluiting past in het gemeentelijk soft- en harddrugsbeleid en het hennepconvenant dat BorgerOdoorn heeft gesloten met buurgemeenten Emmen en Coevorden, woningcorporaties, Enexis en de politie. Gezamenlijk zetten deze partners zich in om hennepteelt in Zuidoost-Drenthe te voorkomen en te bestrijden, en inwoners bewust te maken van bijvoorbeeld brand- en explosiegevaar. De sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving vergroten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal