Direct naar de inhoud.

Herinrichting Veendammer Promenade

  • door:
  • op:
(F: Peter Panneman)

VEENDAM – Momenteel is aannemersbedrijf Roelofs druk met werkzaamheden aan de Promenade in centrum Veendam.

De uitstraling van de nieuwe pleinen (Raadhuisplein/Veenlustplein) wordt doorgetrokken richting de Promenade. Aannemer Roelofs voert de werkzaamheden gefaseerd uit en deze worden eind oktober afgerond. De winkels aan de Promenade blijven te voet goed bereikbaar.

De werkzaamheden aan de Promenade zijn een uitbreiding op de werkzaamheden die Roelofs heeft uitgevoerd in het centrum van Veendam. De materialen die zijn gebruikt voor de herinrichting van het Raadhuisplein en Veenlustplein worden ook (deels) gebruikt voor de herinrichting van de Promenade. Hiermee wordt de uitstraling van de nieuwe pleinen doorgetrokken richting de Promenade.

Roelofs start met het vervangen van de riolering. Aansluitend vinden de volgende werkzaamheden plaats: aanbrengen van nieuwe lijngoten, bestrating voor de nieuwe terrassen en er wordt nieuw groen aangebracht. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens een doordachte en logische fasering en bijbehorende planning. In de planning is rekening gehouden met de eisen van de gemeente Veendam, de wensen van diverse ondernemers en de bereikbaarheid van het winkelcentrum voor onder andere bezoekers, hulpdiensten en bevoorrading.

Het ontwerp van de nieuwe inrichting is gericht op een langere verblijfsduur van winkelend publiek in het centrum. Door de herinrichting van de Promenade ontstaat een gezellige winkelstraat met terrassen. Bij het ontwerp is er ook aan groen gedacht, want de Promenade wordt aangekleed met diverse bomen en plantenbakken. Hiermee wordt invulling gegeven aan de wensen van diverse ondernemers, om de Promenade voor iedereen aantrekkelijker te maken.

(Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal