Direct naar de inhoud.

Zestiende editie Schutrups Run Exloo

  • door:
  • op:
De start van de Schutrups Run in 2018. – (Foto: Flip Slik)

EXLOO – Hardlopen is een snelgroeiende sport. Als je een blik werpt op het internet worden er tal van trainingsschema’s aangeboden om een betere hardloper te worden. Ook zien de atletiekverenigingen een groeiende aanwas van hard- en duurlopers. Op de hardloopkalender staat op zondag 29 september de zestiende editie van de Schutrups Run in Exloo. De voorinschrijving is al van start gegaan.

De Schutrups Run is in de afgelopen jaren gegroeid van 84 deelnemers naar 175 vorig jaar. Jan Schutrups, organisator van de run, hoopt dat dit jaar de 200 lopers wordt gehaald. “Omdat de sport zo populair is krijg je ook steeds meer concurrentie van andere lopen, maar we hebben ons in de afgelopen jaren bewezen als een uitstekend georganiseerd evenement met kwalitatief goede atleten.” Sinds vorig jaar is de Schutrups Run een samenwerking aangegaan met Runners Stadskanaal.

Parcours
De uitdagende Schutrups Run gaat over de ruggen en dalen van het Hondsrug Unesco Global Geopark, zoals die tijdens de voorlaatste ijstijd zijn ontstaan en die in de luwte van het prachtige esdorp Exloo liggen. In vergelijking met vorig jaar is het parcours niet gewijzigd.

De deelnemers, hebben de keus uit drie verschillende afstanden; 5, 10 of 15 kilometer. De start is om 11.00 uur. Natuurlijk staat voor de jeugd weer de kidsrun op het programma. De eerste groep kinderen gaat om 10.15 uur van start.

Inschrijven Schutrups Run
Wil jij je conditie verbeteren? Geef je dan op en ga samen met de Schutrups Runners het uitdagende parcours aan! Kijk ook op www.schutrupsrunners.nl. Je kunt je tot 25 september 2019 online voorinschrijven. Meld je nu aan op www.schutrups.nl of mail naar evelyn@schutrups.nl. Het is daarnaast ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven. Dit kan tussen 09.30 en 10.45 uur bij Schutrups Exloo aan de Zuiderhoofdstraat 13. De start en finish is bij Schutrups Exloo.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal