Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Stadskanaal viert Coming Out Day

Regenboogvlag – Nationale Coming-Outdag

STADSKANAAL – Op vrijdag 11 oktober Coming Out Day wordt de Regenboogvlag door alle Groningse gemeenten in estafettevorm gehesen. Deze dag is voor elke lesbienne, homo, biseksueel, transgender en intersekse personen (LHBTI). Er wordt zo stilgestaan bij de emancipatie en zichtbaarheid van de LHBTI inwoners.

In Stadskanaal hijst burgemeester Froukje de Jonge de vlag om 8.38 uur. Na het hijsen van de vlag is er gelegenheid voor een kopje koffie/thee vanaf 10.15 uur in het gemeentehuis. Om 11.00 uur is de onthulling van een LHBTI-informatietafel in de bibliotheek van Stadskanaal. Iedereen is welkom het programma bij te wonen.

Regenboogconvenant
Op 11 oktober 2018 ondertekende Stadskanaal samen met de provincie Groningen het regenboogconvenant. Met een kleine werkgroep, bestaande uit de burgemeester, raadsleden en ervaringsdeskundigen, is de gemeente Stadskanaal begonnen met de uitwerking van de afspraken uit het convenant.

Er is in kaart gebracht wat de belangrijkste aandachtpunten zijn en wat de gemeente kan betekenen. De essentiële punten zijn de mogelijkheden voor ontmoetingen, bewustwording van (vaak onbedoeld) kwetsend gedrag en goede informatie en voorlichting. Daarom wil de gemeente de uitwerkingen van de afspraken ondertekenen op en in samenwerking met de scholen van Stadskanaal op de dag van de liefde (14 februari 2020).

Froukje de Jonge, burgemeester gemeente Stadskanaal: “Op Coming Out dag vieren we dat je in onze gemeente mag houden van en leven met wie je wilt. Daarom hijsen we de regenboogvlag. Maar daarnaast willen daadwerkelijk iets doen aan zichtbaarheid, voorlichting en informatie. Er is een vereniging opgericht die contactpunt is voor iedereen uit de LHBTI gemeenschap genaamd LHBTI Veenkoloniën Westerwolde.”

Bibliotheek
Op 11 oktober is om 11.00 uur in de bibliotheek de onthulling van een LHBTI-informatietafel. Stichting Biblionet Groningen heeft in samenwerking met de werkgroep LHBTI iets moois gerealiseerd. Vanuit de provincie Groningen zullen statenleden aanwezig zijn met een afvaardiging van het COC om te horen welke acties de gemeente Stadskanaal heeft ondernomen om invulling te geven aan het Regenboogconvenant. Inwoners / belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

In de provincie Groningen wordt er op 11 oktober 2019 vanaf half 9 elke minuut in alle gemeenten (op alfabetische volgorde) een regenboogvlag gehesen.

Gemeente Tijdstip
Appingedam 8.30 uur
Delfzijl 8.31 uur
Groningen 8.32 uur
Het Hogeland 8.33 uur
Loppersum 8.34 uur
Midden-Groningen 8.35 uur
Oldambt 8.36 uur
Pekela 8.37 uur
Stadskanaal 8.38 uur
Veendam 8.39 uur
Westerkwartier 8.40 uur
Westerwolde 8.41 uur

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.