Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

AVEBE-zolder geopend

VEENDAM – In het Veenkoloniaal Museum in Veendam is maandagmiddag de AVEBE-zolder geopend door Bert Jansen algemeen directeur van AVEBE. Jansen deed dit door aardappels in de aardappel rooimachine te doen, onder toeziend oog van Veenkoloniaal Museumdirecteur Hendrik Hachmer.

Na een lange verbouwing en vernieuwde opstelling, waarin de rijke geschiedenis van de aardappelzetmeelindustrie in de Veenkoloniën wordt getoond zijn de werkzaamheden na anderhalf jaar afgerond. Ook zijn er nieuwe foto`s en filmpjes en meer verlichting toegevoegd. ‘De verbouwing was nodig om het juiste verhaal te vertellen met een frisse nieuwe opstelling’ aldus Hachmer. Na de opening namen tientallen genodigden een kijkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.