Direct naar de inhoud.

AVEBE-zolder geopend

  • door:
  • op:

VEENDAM – In het Veenkoloniaal Museum in Veendam is maandagmiddag de AVEBE-zolder geopend door Bert Jansen algemeen directeur van AVEBE. Jansen deed dit door aardappels in de aardappel rooimachine te doen, onder toeziend oog van Veenkoloniaal Museumdirecteur Hendrik Hachmer.

Na een lange verbouwing en vernieuwde opstelling, waarin de rijke geschiedenis van de aardappelzetmeelindustrie in de Veenkoloniën wordt getoond zijn de werkzaamheden na anderhalf jaar afgerond. Ook zijn er nieuwe foto`s en filmpjes en meer verlichting toegevoegd. ‘De verbouwing was nodig om het juiste verhaal te vertellen met een frisse nieuwe opstelling’ aldus Hachmer. Na de opening namen tientallen genodigden een kijkje.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal