Direct naar de inhoud.

Koninklijk predicaat voor 100-jarige Avebe

  • door:
  • op:
Foto: Avebe

VEENDAM – Tijdens een feestelijk symposium werd door René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen, het predicaat Koninklijk overhandigd aan bestuursvoorzitter Bert Jansen.  Dit ter ere van het 100-jarige bestaan van Avebe.

Dat Avebe het predicaat Koninklijk heeft ontvangen is ook voor de provincie Groningen een bijzondere gebeurtenis. René Paas zei hierover in zijn toespraak: “U bent niet de eerste coöperatie die dit predicaat krijgt. Tien anderen gingen u voor.

Avebe is wel de eerste coöperatie in Groningen aan wie deze eer toevalt.” Bert Jansen noemde Avebe een krachtige en gezonde coöperatie: “Ik ben er trots op dit predicaat namens de coöperatie in ontvangst te mogen nemen. De kroon op honderd jaar samenwerken.” Marijke Folkers-in ’t Hout, voorzitter van de Raad van Commissarissen, sloot het symposium af met de woorden: “Royal Avebe, is een eer voor velen die hard gewerkt hebben de afgelopen honderd jaar om Avebe sterker te maken.” 100 jaar verbinden en innoveren

Op 11 november 1919 werd de akte van het Coöperatief Aardappelmeel Verkoop Bureau (AVB) ondertekend. Vanaf die dag zetten elf coöperatieve aardappelmeelfabrieken hun aardappelmeel gezamenlijk af, zodat zij hun producten beter konden verkopen en een sterkere vuist konden maken tegen de particuliere handel.

Avebe is in honderd jaar uitgegroeid tot wereldmarktleider op het gebied van aardappelzetmeel en -eiwit. De coöperatie heeft echter niet alleen haar stempel gedrukt op de markt voor aardappelzetmeel en -eiwit. Door te zorgen voor continuïteit van de zetmeelaardappelteelt, de leden van de coöperatie een aantrekkelijke prijs te bieden én door een interessante en goede werkgever te zijn die bijdraagt aan de continuïteit van werkgelegenheid, heeft Avebe ook zeker een relevante bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de veenkoloniën.

Ingezonden-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal