Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorbereiding nieuwe voorrangskruising gestart

(F: RTV 1 archief)

STADSKANAAL – Aannemer Avitec begint vanaf eind november met de voorbereiding van de nieuwe voorrangskruising bij het busstation. Dat betekent dat het bedrijf begint met het dempen van de vijver aan de Navolaan en het maken van ruimte voor werkverkeer. De werkzaamheden zelf beginnen pas in 2020.

Avitec maakt ruimte voor het werkverkeer en omleidingen richting de Jumbo en de Bristol door één van de fietsenstallingen weg te halen. Verder gaan de gemeente en Avitec samen kijken naar een omleiding voor de bussen richting het busstation.

Verkeersplan fase 4
De huidige viertonde op de Navolaan, tussen de Continentenlaan en de ingang van het Beneluxplein, gaat verdwijnen. In plaats daarvan komt een nieuwe voorrangskruising. Tijdens de vierde fase van het verkeersplan werkt Avitec aan deze kruising. Verder werkt Avitec aan de aanleg van de fietsstraat tussen de Babbelaer en het busstation. De vierde fase van het verkeersplan begint in 2020.

Centrumvernieuwing
De aanpak van het verkeersplan in en naar het centrum is deel van de centrumvernieuwing. In het project Centrumvernieuwing Stadskanaal werkt de gemeente samen met de aannemer, de landschapsarchitect, ondernemers en bewoners aan het aantrekkelijker maken van het centrum. Dit gebeurt door herinrichting van diverse pleinen, wegen en looproutes. Uiteindelijk wil de gemeente daarmee een compact, compleet en comfortabel centrum creëeren.

Voor meer informatie kijkt u op centrumvernieuwing

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.