Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dakloze Henk heeft weer een huis

 

VEENDAM – Na weken in zijn auto te hebben gewoond heeft Henk Zomer eindelijk weer een huis. Doordat een bewindvoerder zijn geld achterhield kon hij zijn huur niet meer betalen en belandde zo op straat.

Hulp van een goede vriendin

Een goede vriendin van hem, Wendy Suk, heeft samen met hem geprobeerd een woning te regelen maar omdat hij geen vast adres had, ging dit moeilijk. Bij Wendy in huis wonen was ook geen optie. Van de gemeente Veendam mocht hij maar 3 nachten bij haar logeren. Door dat hij geen vast woonadres heeft, kan Henk ook geen uitkering aanvragen. Zo kwam hij dus in een vicieuze cirkel terecht.

Maar gelukkig heeft Henk op 29 december tijdelijk onderdak kunnen krijgen in een woning maar moest deze op 1 februari helaas weer verlaten. Naar veel rondbellen heeft Wendy een huis kunnen regelen via een particuliere verhuurder en heeft hij afgelopen dinsdag een huurovereenkomst kunnen tekenen. Hij kan vanaf 1 februari zijn nieuwe onderkomen betrekken.

Doordat hij nu wel een vast woonadres heeft kan hij ook een uitkering aanvragen. Maar omdat Henk liever zelf zijn geld verdient, wil hij graag zo snel mogelijk weer aan het werk . Hij heeft dan ook donderdag een sollicitatiegesprek en hoopt hier dan tot april te kunnen werken, zodat hij in april weer naar zijn oude werkgever terug kan.

1 Reactie op “Dakloze Henk heeft weer een huis

  1. Het was niet afgelopen maandag dat ik tijdelijk een huis tot mijn beschikking kreeg . Maar vanaf 29 december woon ik al in deze tijdelijke woning . Groetjes Henk Zomer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.