Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Minister Grapperhaus: Evenementen t/m 1 juni verboden

Minister van Justitie en Veiligheid, Fred Grapperhaus, heeft in een persconferentie maandagavond bekend gemaakt dat alle evenementen en grote samenkomsten tot en met 1 juni 2020 zijn verboden. Deze maatregel was eerst tot en met 6 april maar wordt nu dus verlengd. De ondergrens van 100 mensen telt niet meer.

 

Blijf thuis

Ook benadrukte premier Rutte en minister Grapperhaus dat als je niet noodzakelijk naar buiten hoeft, thuis te blijven. Ook verzochten ze nogmaals iedereen met klem om de 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.

Boetes

Om deze maatregelen nog extra kracht bij te zetten zullen er bij overtreding boetes worden uitgedeeld. Minister Grapperhaus meldde dat hij er alles aan gaat doen zodat gemeentes deze maatregelen zo gemakkelijk mogelijk kunnen handhaven.

Bezoek

De minister voor Veiligheid en Justitie gaf ook nog het advies om thuis niet meer dan 3 personen aan bezoek uit te nodigen en altijd de 1,5 meter te bewaren tot je gasten.

 

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.