Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

‘Kleine Column’: Niet Vergeten

F: Ella Mlynarczyk

COLUMN – Hielke Bosch schrijft wekelijks column vanuit het perspectief van zijn beperking Achondroplasie (groeistoornis) Deze column is wekelijks te beluisteren bij het radioprogramma  1 op zaterdag op zaterdagochtend. En hier te lezen:

In deze tijd moeten we zeker de ‘zwakkeren’ in de samenleving niet vergeten. Zei zijn per slot van rekening ook de risicogroep waar we voor moeten zorgen. Voor deze mensen is het geen lolletje met grappig bedoelde ‘lockdown feestjes’ maar is het een zaak van leven of dood in de beslissing om naar buiten te gaan of niet.

Binnen deze groep wil ik toch nog een keer aandacht vragen voor de gehandicapten. Gelukkig val ik zelf niet in de risicogroep maar er zijn op het moment veel mensen met heel veel verschillende beperkingen die nu thuis moeten blijven. Mensen die in normale tijden ook gewoon 40 uur per week gaan werken en het liefst met vrienden naar buiten gaan in het lekkere weer. Maar daar is nu van de ene op de andere dag een abrupt einde aan gekomen. En daar zit je dan, thuis. Geen bezoek en nergens heen kunnen, zonder de vele dingen die het leven juist zo leuk maken. En toch merk ik ondanks dit dat deze groep toch een beetje vergeten wordt. Neem nou de toespraak van onze koning. Ondanks dat hij zoveel groepen noemde kwamen de meervoudig gehandicapten daar niet in voor. Toch jammer, toch weer een teken aan de wand dat deze groep mensen regelmatig vergeten worden. Zeker als je bedenkt dat speeches als deze regelmatig overgekeken, geëvalueerd en herschreven worden. Tussen twee haakjes vond ik de speech van onze koning niet echt overtuigend. Ik snap dat je vanaf een autocue zit te stamelen maar dat hoef je niet zo expliciet te laten merken. 

Maar omdat de koning de gehandicapten vergeet hoeven wij dat nog niet te doen. Daarom vraag ik iedereen ook, mocht je nou iemand kennen die thuis zit. Bel even op, maak een leuke groepsapp aan vol memes en leuke filmpjes of Skype even die kant op om de dagen voor de thuiszittenden toch nog een beetje dragelijker te maken. 

Aan alle thuiszittenden en dan bedoel ik echt alle thuiszittenden dus ook de ouderen, zieken en alle anderen heel veel sterkte, dat we het virus maar snel mogen verslaan.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.