Direct naar de inhoud.

Knoalster het n dichtbundel mokt in ‘eigen’ streektoal

  • door:
  • op:
Daniël Wolgen

STADSKANAAL – De Kanaalster, Daniël Wolgen, heeft een dichtbundel geschreven in zijn eigen streektaal. De dichter, zanger van de rockformatie Ratsmodee, heeft voor zichzelf een hedendaagse Kanaalster spelling gemaakt, gebaseerd op t essay alles over t Knoalster Grunnegs, van Harry Töben en alles wat hij geleerd heeft bij de cursus: Gronings voor beginners.

Schrijven zoals je het spreekt

Daniël wil zijn gedichten namelijk schrijven, zoals hij het ook spreekt. De dichter, werkzaam in de gehandicaptenzorg, schrijft over van alles en nog wat in het leven en geeft zo op zijn manier alles een plek. Niks is de mens vreemd, daarom is Daniël gaan schrijven, om een gevoel van herkenning. De lezer kan ervaren dat er meer zijn die zich door het leven heen worstelen, met al zijn ups en downs. Maar er is altijd licht aan het einde van de tunnel.

De bundel die hij gemaakt heeft, draagt de titel: ‘Poëzieboudel van Wolgen’ en is te verkrijgen bij de Readshop in Stadskanaal en te bestellen bij Probook.nl. ISBN/EAN: 987-94-93102-77-4.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal