Direct naar de inhoud.

Rory Gallagher Special

  • door:
  • op:
Blueprint presentator Thomas Kaldijk – (F: Peter Panneman)

RTV1 – Op zondag 14 juni is het 25 jaar geleden dat de Ierse bluesrocker Rory Gallagher overleed. Vanaf midden jaren 60 tot aan zijn overlijden was hij met zijn band Taste en later onder zijn eigen naam één van de meest opwindende blues artiesten. Om dat feit te herdenken heeft Blueprint presentator Thomas Kaldijk een Special samengesteld waarin in vogelvlucht de muzikale carrière en levensloop van zijn held wordt belicht. In het programma worden fragmenten van nummers afgewisseld met interviews die Rory voor de radio heeft gehouden.

Het programma Blueprint bestaat sinds 1998 en de titel is afgeleid van de lp Blueprint die Gallagher in 1973 uitbracht. Ook de herkenningstune van Blueprint is afkomstig van een nummer op die lp nl. Banker’s Blues van Big Bill Broonzy.

Blueprint wordt wekelijks op zondag van 13.00 – 14.00 uur bij RTV1 radio uitgezonden en deze Rory Gallagher Special zal aansluitend van 14.00 – 15.00 uur te beluisteren zijn.

Frequenties (RTV1)

Regio Stadskanaal:

Thomas Kaldijk en Rory Gallagher

FM 105.3 en 106.2 (Ether)
FM 104.1 (kabel Ziggo – digitaal 916)

Regio Veendam:
FM 106.9 en 106.2 (Ether)
FM 100.8 (kabel SKV – digitaal (1)325)
FM 104.1 (kabel Ziggo – digitaal 916)

Regio Borger-Odoorn:
FM 106.0 (als raamprogramma van RTV Borger-Odoorn)

Tevens zijn de afleveringen van Blueprint en ook de Rory Gallagher Special via de link https://rtveen.nl/uitzending-gemist/ te beluisteren. De programma’s zijn ook te beluisteren via Rootsparadise.com. Via Rootsparadise is het programma niet opgesplitst in 2 aparte uren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal