Direct naar de inhoud.

Veendammer vraagt ‘hulp’ aan Dr. Phil

  • door:
  • op:
F: Still uit video

VEENDAM – Een kamer zoeken in stad Groningen is voor menig student een lastige klus, maar het vinden van een woonruimte in hartje Amsterdam is bijna onbegonnen werk. Daarom schakelde Kirsten Busman uit Veendam ‘de hulp’ in van Dr. Phil. ‘Ik heb al vaker oproepen gedaan voor een kamer in Amsterdam, maar daar kwam geen reactie op. Toen besloot ik samen met mijn broer om iets ludieks te bedenken.’ Samen kwamen ze op het idee om ‘de hulp’ van het Amerikaanse televisieprogramma in te schakelen.

Fictieve hulp, want Busman heeft niet echt contact opgenomen met Dr. Phil. Ze maakte samen met haar broer een video, waarin ze net doen alsof de presentator aandacht besteedt aan haar zoektocht naar een kamer.

https://www.facebook.com/kirsten.busman.5/videos/1548037762036964/

De negentienjarige Busman studeert communicatie en multimedia design aan de NHL Stenden in Leeuwarden. Ze zit in haar vierde jaar en gaat een half jaar stage lopen in onze hoofdstad. Een paar weken geleden werd ze aangenomen bij een Amsterdams mediabedrijf, dat zich bezighoudt met de online promotie van merken en bedrijven.

‘Supervet’

‘De video is super goed ontvangen’, vertelt Busman. ‘Ik liep gisteren toevallig door Leeuwarden en werd meerdere keren aangesproken. Mensen vonden het supervet en ik heb ook al heel veel linkjes met kamers doorgestuurd gekregen. Als het nu niet lukt, dan weet ik het ook niet meer.’

Busman heeft ondervonden dat het vinden van een kamer in Amsterdam erg moeilijk is. ‘En ik ben er ook achter gekomen dat je voor een klein hok super veel geld betaalt. Voor een normale kamer betaal je gemiddeld 800 euro, wil je een mooie, dan betaal je minimaal 1000 euro.’

Nuchter

En ze ziet het niet zitten om iedere dag vanuit het Noorden te reizen. ‘Het is echt een pokke-eind om dagelijks heen en weer te gaan met het ov.’

Wel vindt ze het jammer dat ze naar de Randstad moet verhuizen. ‘Groningen is altijd zo nuchter, dat leek me ook wel lekker. Maar toen ik hier (in Amsterdam, red.) werd aangenomen, kon ik de kans niet laten liggen.’

Haar toekomstige stagebedrijf is actief in de mediawereld en kon de ludieke manier van een kamer zoeken overigens goed waarderen. ‘Ze hebben het meteen gerepost en ze zeiden dat ze het superleuke en creatieve manier vinden.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal