Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bewoners Ellertsveld zijn het helemaal beu

Foto: Harold Scheepstra

VEENDAM – Vorig jaar hebben de bewoners van de Ellertsveld in Veendam al vier keer zonder water gezeten door gesprongen waterbuizen. Vorige week was het weer raak door een gesprongen buis. Donderdag zaten de bewoners zonder water, buis was iets verderop weer gesprongen. En vrijdag was het ook alweer raak, een paar meter verderop. Weer een tijd zonder water.

Water

Zaterdag tijdens de wind en regenhoos was het ook één en al ellende zegt Harold Scheepstra namens de bewoners. Waterballet overal.  Scheepstra: “1,5 jaar geleden is ons al verteld dat de leidingen in de straat zouden worden vervangen. Iemand van het waterbedrijf heeft ons bevestigt dat er een verzoek is ingediend voor renovatie, maar daar hangt weer een kosten plaatje aan. Alsof al die reparatie geen geld kosten”.

Riool

Ook de rioolputten zijn aan vervanging toe. Bij veel regenval lopen de putten over en staat de straat weer blank. En dat is al bijna 10 jaar het geval, ondanks de vele meldingen bij de gemeente. Scheepstra: “Je kunt dan zonder laarzen geen droge voeten houden”.

Bestrating

Volgens de bewoners is de bestrating inmiddels zo vaak open gehaald en gedicht, dat het er inmiddels  hobbelig in ligt. Ook op andere plekken in de straat is de bestrating verzakt. De bewoners van de Ellertsveld zijn het inmiddels meer dan zat dat er door gemeente en nutsbedrijven geen structurele oplossing komt. Bewoners roepen de gemeente en nutsbedrijven dan ook op om nu eindelijk eens met een goede oplossing te komen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Bewoners Ellertsveld zijn het helemaal beu

  1. Harnold scheepstra

    Het waterbedrijf Groningen is inmiddels begonnen met het vervangen van de oude leiding. Het bedrijf heeft alles in 3 dagen in werking gezet. De bewoners hebben allemaal een fles met 5 liter water ontvangen en een mooie karaf, mocht er weer een calamiteit zijn in de periode van de renovatie.

    Over het probleem van de regenafvoer en het riool is nog geen vooruitgang bekend. Gemeente Veendam heeft hier nog antwoord op, wanneer dit wordt aangepakt.

    Bewoners kunnen de voortvarendheid van Waterbedrijf Groningen zeer waarderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.