Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen ‘Terrastival op het plein’ in Veendam

VEENDAM – Er komt definitief geen groot terras op het Jan Salwaplein in Veendam. Dit laten de initiatiefnemers van het terras dinsdag weten. Zij klopten in juni aan bij de gemeente Veendam om hun idee voor een groot terras op het plein aan te bieden. “In juni kwamen we op het idee om gedurende twee dagen in de zomervakantie het Jan Salwaplein in te richten met een groot terras. Het terras zou plaats bieden aan 200 tot 300 gasten.” aldus de organisatie.

De gemeente Veendam geeft echter geen toestemming voor het terras.

Hapje en drankje

Naast het terras wouden de initiatiefnemers ook voor vertier zorgen bij de gasten. “Voor het stukje entertainment en muziek waren al de nodige contacten gelegd met regionale artiesten. De insteek van deze invulling was om regionale muzikanten sinds maart eindelijk weer eens een podium te geven. Want ook de cultuursector waaronder vele muzikanten wordt hard getroffen.”

Geen groen licht

Er kwam geen groen licht vanuit de gemeente Veendam voor het plan. Bij het aanleveren van een compleet draaiboek waarin alle scenario’s aan bod zouden komen, zou er een kleine kans bestaan dat ze alsnog toestemming zouden krijgen. “Kantekening hierbij is dat dit alles nog minstens nog eens twee weken tijd in beslag zou nemen. Tegen die tijd zitten we al in augustus en zijn de vakanties al bijna weer ten einde.” Hierdoor ziet de organisatie van het plan het niet zitten om nog langer door te gaan met het idee. “Of we het eens zijn met de beslissing van de gemeente? Dat laten we in het midden.” aldus de heren van Loenen, die met het idee bij de gemeente aanklopten.

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.