Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bouw Zonnepark Ommelanderwijk van start

Foto: Peter Panneman

OMMELANDERWIJK – De bouw van Zonnepark Ommelanderwijk bij Veendam is van start gegaan. Chint Solar gaat in totaal 14.229 zonnepanelen plaatsen op het voormalige industrieterrein. Behalve energie opwekken met reguliere zonnepanelen, gaat het Chinese bedrijf ook een nieuw soort panelen testen: de bifaciale (dubbelzijdige) zonnepanelen. Op deze panelen nemen de zonnecellen met behulp van een glasplaat of transparante folie zowel licht op aan de voor- als achterzijde van het paneel.

Grond saneren

Het Nederlandse bedrijf Powerfield heeft de voorbereidende werkzaamheden op locatie uitgevoerd. Op de plek waar nu het zonnepark komt, vond voorheen industrie plaats. De grond bleek vervuild en is inmiddels gesaneerd. Daarvoor heeft het bedrijf onder meer een aarden wal aangelegd, zodat daarbinnen de verontreinigde grond kon worden opgeslagen.

Chint Solar is sinds eind 2017 bij het project betrokken en heeft het project in het tweede kwartaal van 2020 overgenomen.

In oktober klaar

Het zonnepark wordt naar verwachting in oktober 2020 opgeleverd en aangesloten op het Enexis 20 kV-netwerk.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.